Novosti

30.6.2014.

Koncert na EXIT festivalu

Konačno je potvrdjen koncert Vile Filozofine na ovogodišnjem EXIT festivalu.

U nedelju 13. jula na FUSION stagu od 19:00 časova ljubitelji muzike će imati prilike da vide i čuju sedmočlani sastav sa programom prilagodjenim za festivalski nastup.

Program će se sastojati od hit numera sa prvog albuma, uz novu pesmu koja će biti premijerno izvedena na petrovaradinskoj tvrdjavi.

11.3.2014.

ViLa FiLoZoFina krajem marta u klubu Fest

ViLa FiLoZoFina će u nastavku koncertnih promocija istoimenog autorskog albuma »Vila Filozofina« http://youtu.be/N21lqwiCo3k , sa svojim bendom (Nevena Filipović-vokal i klavijature; Jelena Rančić Blagić-vokal; Nenad Trajković-bubnjevi; Novak Savić-bas gitara; Dejan Hasečić-el.gitara; Branko Đuričić-el.gitara), nastupiti u zemunskom klubu FEST (Gradski park 2 /Sportski Centar Pinki), u subotu 29. marta 2014. od 23.30h.

Podršku možete dati kupovinom ulaznica, po ceni od 300 dinara, i CD izdanja "Vila Filozofina" po promotivnoj ceni od 500 dinara, u klubu Fest.

Album »Vila Filozofina« je u prodaji od avgusta 2013. Našao se na top listama portala i časopisa svrstan među Najbolja najnovija izdanja albuma rok muzike u 2013. godini.

Pored Specijalne nagrade žirija na Jelen DemoFestu 5, u Banja Luci, u julu 2012. godine (kada je prvi put javno izvela pesme sa albuma koji je tad bio u pripremi), ViLa FiLoZoFina je sa svojim bendom po drugi put osvojila i Specijalnu nagradu ”ATRE BARF” za Najkompletniji umetnički i muzičko-scenski nastup na takmičenju BARF 3, u decembru 2013.godine u organizaciji Udruženja Rok Muzičara Srbije (URMUS), i tako potvrdila mnogobrojne pohvale i podršku muzičke javnosti, muzičkih kritičara i medija.

Nagradu joj dodeljuje Umetnička grupa Arte, jedan od pokrovitelja trećeg Beogradskog Autorskog Rok Festivala.
- Uz specijalnu povelju koja će biti uručena, nagrada uključuje i učešće na Danima srpske kulture u Istri od 24. do 27. aprila 2014. godine.
- U okviru ove manifestacije ViLa FiLoZoFina će sa svojim bendom održati koncert u Puli, 25. aprila, što će biti prilika za dodatnu afirmaciju srpskog rokenrola i van granica Srbije.

Važna novost je i to, da je ViLa FiLoZoFina - Julianna Boroš uvrštena u ”Ilustrovanu enciklopediju rok muzike u Vojvodini od 1963-2013.” koja je objavljena u januaru 2014. godine, autora Bogomira Bogice Mijatovića, čuvenog novinara, rok istoričara i kritičara. Na taj način dobila je još jednu pohvalu za kvalitetno muzičko stvaralaštvo. (prilog sa novosadske press konferencije)

14.2.2014.

Vila FiLoZoFina u Vojvođanskoj rok enciklopediji

ViLa FiLoZoFina je svrstana u Ilustrovanu vojvođansku rok enciklopediju. 23. januara 2014. u Novom sadu održana je promocija Vojvođanske Rok Enciklopedije, autora Bogomira Bogice Mijatovića

14.2.2014.

Specijalna nagrada!

Na takmičenju pod nazivom Beogradski Autorski Rok Festival ( BARF 3 - 26. XII 2013.) ViLa FiLoZoFina je dobila SPECIJALNU NAGRADU za Najkompletniji umetnički muzičko-scenski nastup, koju joj dodeljuju Grupa ARTE, jedan od pokrovitelja BARF-a. U okviru toga dodeljuje joj se povelja i nastupaće u Puli, na Danima srpske kulture u Istri od 24-27 aprila 2014.

2.12.2013.

Koncertna promocija albuma "Vila Filozofina" autorke ViLe FiLoZoFine / GUN Club

U sklopu koncertnih promocija albuma "Vila Filozofina", nakon novosadskog, zakazan je i beogradski nastup, za četvrtak, 12. decembar 2013. od 22 časa u Klubu GUN.

ViLa FiLoZoFina - Julianna Boroš, je sa svojim bendom promovisala svoj prvi autorski istoimeni album "Vila Filozofina", 2. oktobra u klubu Mikser House, i tom prilikom ostavila jak i prijatan utisak na beogradsku publiku, medije, stručnu muzičku javnost, saradnike i prijatelje.

Ovaj put u GUN Klubu, beograđani će imati priliku prvi put da čuju živu izvedbu kompletno svih pesama sa albuma, a i nekih koje nisu ušle na ovo CD izdanje.

Ljubitelji dobrog zvuka, moći će da uživaju u fenomenalnoj mešavini ROK, DŽEZ, POP, pa i RnB i REGE muzike, u kombinaciji sa FiLoZoFininim raskošnim vokalom, koji sugestivno prenosi "poruke ispričane kroz inteligentne i filozofske tekstove"- kako kaže MjuzNews, dodajući - "Iako se radi o intimnom i visoko intelektualnom albumu, muzika je itekako komunikativna i sve pesme ćete, nakon prvog preslušavanja, odmah poželeti da čujete ponovo"Uz Juliannu Boroš, ViLu FiLoZoFinu (autorku tekstova i muzike) nastupaju: Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić Blagić (vokal), Nenad Trajković (bubnjevi), Novak Savić (bas), Dejan Hasečić (el.gitara) i Branko Đuričić (el.gitara).

Dobro poznata energična atmosvera puna ljubavi očekuje se i ovaj put. Dođite da zajedno podignemo dobre vibracije, koje ćete veseli, zadovoljni i puni utisaka poneti sa sobom da vas štite od svakodnevnog stresa.

Svoju podršku možete dati kupovinom ulaznica za ovaj koncert, koje su u pretprodaji u kafeu ŠIKARICA (Skadarska 22), po ceni od 300 dinara, dok će na veče koncerta cena ulaznice iznositi 400 dinara.

ViLa donosi i darove.
- Svaki 25. kupac ulaznice dobija na poklon jedno CD izdanje albuma "Vila Filozofina". - Ako niste bili srećni dobitnik CD-a uz ulaznicu, moći ćete ipak da ga nabavite po promotivnoj ceni od 450 dinara isto u kafeu ŠIKARICA (Skadarska 22) i na veče koncerta u GUN KLUBU (Miloša Pocerca 10, ugao sa Sarajevskom)

- Iznenađenje koje, kao svaka dobara Vila, FiLoZoFina priprema uz podršku svog velikodušnog prijatelja STOBI vinarije, Vas čeka.

Nemojte se dvoumiti da dođete, jer ćete propustiti vanredan provod.

DOĐITE DA VAS FiLoZoFina ViLa
PODSETI DA IMATE KRILA :)(:

Mudri ljudi hajde budimo TIM...

12.11.2013

27. novembar 2013. Sreda od 13h (FOXTROT-NS)

ViLa FiLoZoFina će u FOXTROTU (Novi Sad - Futoška 23), 10 dana pred koncert, 27. novembra 2013. u sredu, od 13.00 h :

- Davati izjave svim prisutnim medijima (Novinarima svih TV i Radio Stanica; listova i časopisa - Press konferencija)
- Potpisivati svaki kupljeni CD, a svaki 10 kupac CD-a dobiće na poklon poster ViLe FiLoZoFine sa posvetom.
- Družiće se sa vama uz degustaciju vina STOBI vinarije.

Dobrodošli ste svi :)

12.11.2013

PREMIJERNA KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA "Vila Filozofina" u NOVOM SADU, 7. decembra 2013. Subota od 21h - FOXTROT , Futoška 23 ViLa FiLoZoFina

Koncertna promocija albuma "Vila Filozofina" u Novom Sadu, zakazana je za subotu 7. decembra, od 21 čas u caffe-club-u Foxtrot. Novosadska publika, mediji, stručna javnost, saradnici i prijatelji imaće priliku da uživaju u izvođenju već zapaženih numera sa albuma u veselom ambijentu čuvenog Foxtrota. Očekuje se sjajna atmosfera koja će simbolično predstaviti energiju, ljubav i pažnju utkanu u ovaj album i opravdati već dodeljenu reputaciju sasvim izuzetnog ostvarenja.

U organizaciji SKCNS, kroz ovo uzbudljivo veče će vas voditi prepoznatljivi vokal Julianne Boroš, naše ViLe FiLoZoFine. Sa njom će nastupiti Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić Blagić (vokal), Novak Savić (bas), Nenad Trajković (bubnjevi), Dejan Hasečić (el.gitara) i Branko Đuričić (el.gitara).

Muzički doživljaj svojom podrškom i predivnim vinima pojačaće specijalni donator Vinarija STOBI.
Svoju podršku možete dati i Vi kupovinom ulaznica za ovaj koncert, u CD šopu MUNGOS (Zmaj Jovina 2, pasaž) i caffe-u FOXTROT (Futoška 23), gde se ujedno može kupiti i album "Vila Filozofina".
Ulaznice u pretprodaji koštaju 300 dinara, a na dan koncerta 400 dinara.

U znak dobrodošlice:
- svaki kupac ulaznice dobija i kupon za poklon vino, jer uz jednu kupljenu čašu STOBI vina, još jednu vam poklanja ViLa FiLoZoFina,
- a svaki 25. kupac ulaznice, dobija na poklon i CD izdanje albuma "Vila Filozofina".


5.11.2013

Promocija albuma u Mikser House-u je protekla fenomenalno.

Promocija albuma "Vila Filozofina" u Mikser House-u je bila maksimalno posećena i protekla je fantastično. Proslava je upotpunjena uživanjem u degustaciji vanrednih vina STOBI vinarije.

PROMOCIJA 02.10.2013, U 19,00 – MIKSER HOUSE, Karađorđeva 46

Dugo očekivana promocija albuma "Vila Filozofina" zakazana je za sredu 2. oktobar, od 19 časova. Beogradska publika, mediji, stručna javnost, saradnici i prijatelji imaće priliku da uživaju u izvođenju već zapaženih numera sa albuma u opuštajućem ambijentu Mikser House-a. Pored toga, predstavljamo i spot za numeru Tim, čiju je režiju potpisao koautor pesme Đorđe Miljenović – Sky Wikluh. Očekujemo sjajnu atmosferu koja će simbolično predstaviti enegiju, ljubav i pažnju utkanu u ovaj album i opravdati već dodeljenu reputaciju sasvim izuzetnog ostvarenja. Kroz ovo uzbudljivo veče će vas voditi prepoznatljivi vokal Julianne Boroš, naše ViLe FiLoZoFine. Sa njom će nastupiti Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić (vokal), Novak Savić (bas), Nenad Trajković (bubnjevi) i Dejan Hasečić (gitara). Kao specijalni gosti nastupiće producent i aranžer albuma Aleksandar Sedlar (gitara) i Sky Wikluh (vokal, u pesmi Tim).

Dobrodošli!

Počinje prodaja novog albuma

Album Vila Filozofina je izašao iz štampe u julu 2013. i može se kupiti ili naručiti na sledećim prodajnim mestima:

MULTIMEDIA MUSIC, online prodaja
WEBCENTRIC, online prodaja
VULKAN, Beograd, Sremska 2 - Delta City i Ušće
JUGOTON CROATIA RECORDS, Beograd - Nušićeva 27
PINBALL WIZARD, Beograd - Makedonska 30
DESK COMPUTERS, Beograd - ugao Knez Mihajlove i Studentskog trga
DELFIknjižara, Beograd - SKC - Kralja Milana 48
DJ PUB, Beograd - Starine Novaka 6
ERMES LINK knjižara , Beograd - Mutapova 42

MADLENIANUM knjižara, Zemun

MUNGOS, Novi Sad - Zmaj Jovina 2 (pasaž)
MUZIČKI MAGAZIN, Novi Sad - Dunavska 6
FOXTROT caffe, Novi Sad - Futoška 23

MUSIC BOX, Šabac - Gospodar Jevremova 15

THE BEST OF, Bačka Palanka - Kralja Petra I 28

PINGVIN, Ruma - JNA 155a - Gradska pijaca

HAPPY HOUSE, Niš - TPC Kalča - Obrenovićeva BB

MUSIC SHOP LUCKY, Kraljevo

Spot za pesmu Tim

Početkom avgusta Filozofina je snimila materijal za video spot za drugu pesmu sa albuma, pod naslovom Tim. Režiser i snimatelj spota je Sky Wikluh, a montažu radi Andjela Stamenković. Premijera se očekuje početkom septembra. Dotle, evo par fotografija sa snimanja.

Filozofina i Wiklyh

Sedlar i Wiklyh