Albumi

Vila Filozofina

O snimanju albuma i o svojim pesmama Filozofina kaže: "Sve je teklo divno i spontano. Dugo sam tragala za nekim ko bi mogao aranžmanski da upotpuni postavku mojih pesama. Sudbinski spoj sa, po senzibilitetu sličnim stvaraocem Aleksandrom Sedlarem, napokon se desio krajem 2010. godine. Izuzetno sam srećna što je bio nadahnut da preuzme i producentsku palicu. Sedlar se pokazao i kao izvanredan vokalno-instrumentalni interpretator. Odsvirao je sve deonice gitara, bas gitara, klavijatura, prateće vokale... Mislim da sve to niko ne bi mogao bolje da uradi od njega. U kućnim uslovima smo napravili radne snimke i spremni došli u profesionalni studio. Naravno da ne bismo mogli da iznesemo ovoliku priču bez pomoći prijatelja, vanrednih muzičara, koji su savršeno realizovali zadate muzičke ideje. Radili smo čista srca onako kako mi doživljavamo stvari. I kako vidimo muziku. Ja pesmom želim da prenesem istinu, pokretačku energiju i estetski stav. Da moje pesme budu najbolji prijatelji onima koji ih slušaju. Želim da im taj prijatelj u napetim situacijama kaže nešto pametno, a u dobrom raspoloženju da ta pesma, taj prijatelj, pojača radost. Važno je da autor, kao osvešćeno biće, ima definisanu misao o sebi i o životu oko sebe koji posmatra. Da ima stav koji preliva u pesmu. U meri u kojoj je kod stvaraoca i njegove pesme zastupljena ta proživljena istina, u toj meri će i pesma biti sugestivna i prihvaćena od slušalaca.
Entuzijazam kojim smo protkali album odiše svakom pesmom i najiskrenije sam zahvalna svim učesnicima. To su, da ih sve pomenem, pored Sedlara, još i: Igor Malešević-bubnjevi; Marko Kuzmanović-bubnjevi; Branko Bošković-perkusije; Nikola Demonja Jr.- saksofon; Strahinja Banović-truba; Miloš Petrović-violina i viola; Sanja Stojanović-viola i violina; Dragan Đorđević-violončelo; Milan Prokop-Hamond; Đorđe Miljenović-vokali i Akademski hor Collegium musicum. U horu su pevale: Dragana Jovanović, Milena Živadinović, Sonja Pana, Miljana Tomić, Tamara Novaković, Tijana Milosavljević, Verica Pekmezović, Ana Janković, Dalija Čukvas i Ana Marija Mandreš.
"

Preuzmite prvi singl Samospoznaja besplatno!
Album Vila Filozofina može se kupiti ili naručiti na sledećim prodajnim mestima:

MULTIMEDIA MUSIC, online prodaja
WEBCENTRIC, online prodaja
VULKAN, Beograd, Sremska 2 - Delta City i Ušće
JUGOTON CROATIA RECORDS, Beograd - Nušićeva 27
PINBALL WIZARD, Beograd - Makedonska 30
DESK COMPUTERS, Beograd - ugao Knez Mihajlove i Studentskog trga
DELFIknjižara, Beograd - SKC - Kralja Milana 48
DJ PUB, Beograd - Starine Novaka 6
ERMES LINK knjižara , Beograd - Mutapova 42

MADLENIANUM knjižara, Zemun

MUNGOS, Novi Sad - Zmaj Jovina 2 (pasaž)
MUZIČKI MAGAZIN, Novi Sad - Dunavska 6
FOXTROT caffe, Novi Sad - Futoška 23

MUSIC BOX, Šabac - Gospodar Jevremova 15

THE BEST OF, Bačka Palanka - Kralja Petra I 28

PINGVIN, Ruma - JNA 155a - Gradska pijaca

HAPPY HOUSE, Niš - TPC Kalča - Obrenovićeva BB

MUSIC SHOP LUCKY, KraljevoMy Foolish Heart

Tekstovi iz recenzija za albuma »My foolish heart«

Glavno uredništvo mađarskog radia Bartok, već četvrti put je dao oglas za muzičko takmičenje mladih džez muzičara: 1998. za pijaniste, 1999. za saksofoniste, 2000. za gitariste, a 2001. su glavnu ulogu dobili pevači. Kao većina muzičara i ja sam zazirao od takmičenja, međutim radeći kao član žirija u sva četiri takmičenja za istraživanje muzičkih talenata, stekao sam lep utisak. Dugujemo zahvalnost Bartok radiju, što je na ovaj način osvetlio i osvetljava umetnički rad, i u okviru toga jedan po jedan instrument.
I ako poslušamo pobednike - jednog od dobitnika prve nagrade Sabo Danijela ( koji je leta 2000. god. pobedio na takmičenju za istraživanje talenata za solo klavir u švajcarskoj u Montreju) koji je dosad objavio tri albuma; njegovog drugara , Olah "Cumo" Arpada ( koji od septembra postaje stipendista na bostonskom muzičkom koledžu Berkli); pretprošlogodišnja podeljena prva mesta, Bačo Krištofa (koji je od jeseni prošle godine Berklijev đak, i kojeg su na kraju prve godine u maju 2001. profesori izdvojili kao najboljeg) i Zana Zoltana; ili prošlogodišnjeg pobednika, Pustai Antala na albumu kojim se predstavio – opet možemo ustanoviti ono što već odavno dobro znamo: mala smo zemlja, ali obilujemo talentima.
I još, došli smo do saznanja, da zapravo niko nikad iz mađarske dijaspore nije pobedio. Beograđanka, rodom iz Novog Sada, Julia Boroš je prva kojoj je ovaj poduhvat uspeo. O njoj smo do sada malo čuli, tako da je njeno eksplozivno pojavljivanje, pravo iznenađenje. Sa radošću možemo da konstatujemo: od svih nas mnogo poštovani rad Garai Atile dobio je dostojnog nastavljača, pogotovo zato je posebne pažnje dostojno, to što se i Atili, Julia najviše svidela, od svih učesnika na takmičenju! Kao što je počasni član žirija Al Džero izjavio pri ocenjivanju: " she has an extraordinary voice", "sasvim izuzetan glas poseduje". Želim, da joj na njenom životnom putu, talenat i njena pozvanost i dalje donose uspehe.

Borbelj Mihalj
Fakultet muzičke umetnosti List Ferenc
Profesor na katedri za džez


" Jedinstveni način izražavanja i boja glasa. Staložen, ukusan i uzbudljiv. Poseduje dušu džeza, a to je najbitnije."

Bontovič Kati
Predsednik žirija


"Boroš Julia je na prvo slušanje pokazala zrelost, i iznenadila nas je jedinstvenim stilom. Najverovatnije da će nam još priređivati velika iznenađenja, jer ovaj album označava tek početak njene karijere."

Fridrih Karilj
Član žirija


Ima izuzetnu boju glasa i veliku sposobnost doživljaja pesme. Kreativna je i muzikalna. Ona je na ovom pevačkom takmičenju katarzičan doživljaj.

Tisa Bea
Član žirija


Kod Julie Boroš, dopalo mi se, a što je u džezu jako važno, to što sme da rizikuje, i što hrabro rukovodi njenim umetničkim mogućnostima. Njene pevačke sposobnosti odstupaju od uobičajenog, jer je sklona improvizaciji.

Vinand Gabor
Član žirija